“Zakelijk flirten” met de VBM-Businessclub in het Haags Ondernemershuis

logo_Ondernemershuis

Op 17 februari jl. vond de bijeenkomst van de VBM-Businessclub plaats in het Haags Ondernemershuis aan de Vaillantlaan. Dé plek in Den Haag voor alle ondernemers. Zie onderaan de foto’s.

De gasten worden bij binnenkomst ontvangen met een tropische cocktail en heerlijke hapjes, verzorgd door cateringbedrijf Events Residence.

Voorzitter van de VBM-Businessclub Kaushilya Budhu Lall opent de avond met een welkomstwoord. Zij haalt de eigenaar van Events Residence, dhr. Farid Habib en zijn charmante vrouw Fazia naar voren om hen te bedanken voor de goed verzorgde hapjes en drankjes.

Paul Ganzeboom, gastheer namens het Haags Ondernemershuis  van deze avond neemt het woord over. Hij heet iedereen van harte welkom. Voor Paul is het heel speciaal om de VBM-Businessclub in het Haags Ondernemershuis te mogen ontvangen. Als oud bestuurslid van de VBM-Businessclub neemt de club een speciale plaats bij hem in, zo vertelt hij.

Paul haakt direct in op het thema van de avond: “Zakelijk Flirten”. Dit draait om de 3 punten van “De Gouden Cirkel”:

”Wat doe je”, “Hoe doe je dat” en “Waarom doe je het”.

Het “Waarom” vindt Paul zelf het belangrijkste punt. Hij vertelt dat toen hij15 jaar geleden winkelstraatmanager werd, de retail het moeilijk had. Vastgesteld werd dat de ondernemersvaardigheden niet voldoende waren bij de ondernemers. Hier is 9 jaar geleden een hulpplan uit voortgekomen. 300 ondernemers zijn toen in de schoolbanken van ROC Mondriaan terechtgekomen en zijn in 10 weken bijgeschoold.

Paul zijn organisatie IVWO (Instituut Voor Wijkeconomie en Ondernemerschap) organiseert veel projecten om ondernemers te ondersteunen. Het “Waarom doe je het” is bij Paul Ganzeboom dus duidelijk.

Paul geeft aan dat ondernemen gemakkelijker moet worden. Hij houdt 3 kernwaarden aan:

“Praktisch”, “Toegankelijk”, “Leuk”.

Deze kernwaarden vind je als (startend) ondernemer in alle activiteiten van het Haags Ondernemershuis. Je kunt er terecht voor gratis adviesgesprekken, spreekuren met juristen en accountants, het huren van een werkplek tot en met de zeer succesvolle koffiepitch (iedere laatste vrijdag van de maand). Ook  de Ondernemers Bootcamp is zeer het vermelden waard.

(Zie voor alle activiteiten: http://www.haagsondernemershuis.nl/)

Paul wenst iedereen een leuke avond en de voorzitter neemt nog even het woord om de activiteiten van PiNO (Partners in Nieuw Ondernemerschap) onder de aandacht te brengen. 1 x per maand organiseert PiNO een gratis voorlichtingsavond in het Haags Ondernemershuis. Zij verwijst de aanwezigen voor meer informatie naar Sylvia Wittmer, projectleider van PiNO.  (http://nieuwondernemerschapdenhaag.nl/)

speeddaten2Hierna neemt de moderator van de avond, dhr. Armin Alta van Vitamine A http://www.vitamineaandacht.nl/ het woord.

Armin legt uit dat speeddaten een andere manier is om je netwerk te benutten. De spelregels van het speeddaten zijn simpel. Aan 1 hele lange tafel met aan weerskanten stoelen, komen alle gasten te zitten. Armin stelt dat de introducés van de avond aan 1 kant plaatsnemen en de leden van de VBM-Businessclub aan de andere kant. Iedere deelnemer krijgt 1,5 minuut de tijd om zichzelf en zijn bedrijf te introduceren aan de deelnemer tegenover hem. Hierna krijgt de overbuurman / vrouw dezelfde gelegenheid. Dit alles wordt streng begeleid door Armin met een fluitsignaal. Als beide deelnemers aan de beurt zijn geweest, schuiven de leden van de businessclub een plaats op. De introducés blijven dus zitten. Zo krijgt iedereen elkaar even te spreken. De truc zit in het kort en bondig de 3 punten “Wat”, “Hoe” en “Waarom” te kunnen vertellen.

De speeddate is intensief. Rode wangen én lachende gezichten zien we volop. In 1,5 minuut jezelf presenteren is lastig, maar gaandeweg doen de deelnemers ervaring op en gaat het steeds beter.

In het Ondernemershuis ontstaat in no time volop geroezemoes en het geheel doet denken aan een bijenkorf.

De kelen worden droog van het vele praten, maar gelukkig staan de medewerkers van Events Residence bij de bar klaar met drankjes.

Als Armin uiteindelijk het eindsignaal laat klinken, blijkt er een flink aantal ondernemers nog niet genoeg te hebben van het speeddaten, want zij zetten het gezellig voort.

De voorzitter sluit uiteindelijk het speeddaten officieel af en opent het informele netwerkgedeelte. Tijdens het netwerken is iedereen enthousiast over het speeddaten en worden er geluiden gehoord als “vaker doen” en “zeker voor herhaling vatbaar”. De hapjes van Events Residence vallen heel goed in de smaak en ook het charmante personeel krijgt complimenten.

Zakelijk flirten met de VBM-Businessclub is geslaagd!

Sylvia Wittmer