VBM Businessclub bij ING bank en workshop: “de Fountainheads Wake-up call”

Op woensdag 24 september was de VBM-Businessclub op bezoek bij de ING in Den Haag aan het prachtige kantoor op het Tournooiveld. Deze jaarlijkse terugkerende bijeenkomst was deze avond nog meer bijzonder dan gewoonlijk. Het thema werd ingevuld door de Fountainheads, Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman. Een bureau wat zich bezig houdt met trendverkenning en innovatie in het MKB. Ze zijn zelf ook ondernemer en verkennen daarnaast alle relevante trends en vertalen dit naar business kansen

Alvorens het woord te geven aan Ammar Al-Aaraji, VBM bestuurslid en gastheer vanuit de ING, sprak de voorzitter, Kaushilya Budhu Lall het vertrekkend bestuurslid Atila Akin toe: “10 jaar lang lid en even lang bestuurslid, waarvan vijf jaar ook als penningmeester. Hij hield het bestuur scherp. Zijn besluit om te vertrekken begrijpen we, maar betreuren we nog meer. Veel succes met je bedrijf en je jonge gezin.”

Na het overhandigen van de bloemen en een waardevol cadeau, begon de workshop ‘Wake-up Call’ van de Fountainheads.

Zij begonnen hun verhaal met de uitspraak dat verandering een continu proces is. “Wat evolutie is voor de mens, is innovatie voor een bedrijf”. Dit is belangrijk voor ondernemers, je zou buiten de randjes moeten zoeken, ondanks wat er is afgesproken. Een voorbeeld hiervan was het bedrijf Kodak. ‘Die wilden houden wat ze hadden toen de digitale fotografie kwam en zijn daardoor ten onder gegaan’, aldus de Fountainheads. Dit noemen zij het ‘Kodak moment’. Een ander advies wat ze gaven: leer op een andere manier te kijken naar de business van een ander, door bijv. te verbinden met andere ondernemers (via netwerken). Het filmpje ‘Doen is de beste manier van denken’ uit de presentatie, kunt u terugkijken door hier te klikken.

ing2Kortom een inspirerende sessie die veel gespreksstof gaf om tijdens het overheerlijke Indonesisch buffet verder over te praten en te netwerken. Het buffet was deze keer verzorgd door Brasserie Buitenhof, een van onze trouwe VBM leden. Heel veel deelnemers bleven tot het laatste moment verder netwerken.

De Fountainheads hebben zelf ook een verslag van deze avond vanuit hun belevenis, indien u dit wilt lezen klik dan hier.

De VBM-Businessclub dankt de ING voor haar gastvrijheid en in het bijzonder Robert-jan Wijnhoud, Directeur MKB Den Haag-Westland en Ammar Al-Aaraji.

Bekijk de foto’s »