Steun Theater de Vaillant

We hebben allemaal in de media kunnen volgen hoe de rellen in de Schilderswijk in de nacht van dinsdag 30 juni op woensdag 1 juli ook Theater de Vaillant hebben geraakt. De ramen van het theater werden ingegooid en binnen werd een enorme ravage aangericht. De zwaar beschadigde piano is een symbool van het geweld van die avond geworden.

vaillant_beschadigde-piano

Het was pijnlijk om te zien dat juist De Vaillant, dat zo veel doet aan het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen, slachtoffer werd van dit geweld. Vaillant (ooit gestart als Volksbuurtmuseum) en VBM (Volksbuurtmuseum) Businessclub hebben een gezamenlijke geschiedenis. Vorig jaar nog hebben wij mogen aanzitten de ondernemersiftar in de Vaillant. Voor de leden van VBM Businessclub die hun medelid willen steunen: alle donaties zijn welkom op bankrekeningnummer NL02INGB0006589970 t.n.v. Stichting Theater aan de Hobbemastraat.

vaillant-VBMBC

Alle opbrengsten komen ten goede van het nieuw op te starten ‘Nanzi-Museum’ dat het theater wil realiseren voor kinderen uit de wijk, omdat juist de kinderen de dupe zijn geworden van de rellen. Vanaf september kunnen alle kinderen uit de wijk én de stad dagelijks terecht in het museum van wereldspinnetje Nanzi. Anansi is een mythische spin uit volksverhalen uit West-Afrika en de Caraïben. Kenmerkend voor de Anansiverhalen is dat Anansi zijn tegenstanders steeds te slim af is.

vaillant-anansijpg