Nieuw werkgeversevent in Den Haag

Inschrijving werkgeversevent Den Haag Werkt! van start

vbm_logo_den_haag_werkt

Op donderdag 21 maart a.s. is de eerste editie van Den Haag Werkt!. Hét werkgeversevent waar ondernemers, werkgevers en vertegenwoordigers van brancheverenigingen, de onderwijswereld en de publieke sector hun krachten bundelen om de tekorten op de Haagse arbeidsmarkt aan te pakken. Tijdens Den Haag Werkt! worden ontmoeting, inspiratie en debat afgewisseld met concreet zakendoen. U kunt daar bij zijn.

Het gaat goed met de economie in de regio Den Haag. Dat is mooi, maar het stelt werkgevers voor nieuwe uitdagingen. In bouw, techniek, zorg & welzijn, horeca & hospitality en transport & logistiek is veel extra personeel nodig. Daarom heeft het college de ambitie om met het Werkoffensief +500 jaarlijks 500 mensen extra uit de bijstand te halen en aan een baan te helpen, bovenop de reguliere instroom van 4000 mensen per jaar.

Wethouder Rachid Guernaoui van Werkgelegenheid: ”Ik ben erg blij met een initiatief als Den Haag Werkt! De vraag naar arbeidskrachten en het vinden van een baan, weer meedoen in de maatschappij, bestrijding van schuldenproblematiek en armoede. Het zijn thema’s die direct mensen raken en waar je een verschil kan maken. Mooi dat we met dit event hier een steentje aan kunnen bijdragen”.

Ook wethouder Richard de Mos van Economie omarmt dit initiatief: “We staan voor een Den Haag waar iedereen mee kan doen. De afgelopen jaren zijn er veel successen geboekt, maar we zijn er nog niet. De banengroei blijft achter bij de bevolkingsgroei. We willen meer mensen aan het werk krijgen en het versterken van de Haagse economie krijgt hiermee prioriteit. Ons doel is meer banen op alle niveaus. Mooi dat we dit samen met de markt oppakken.”.

Den Haag Werkt! staat in het teken van de ontmoeting; van werkgeverschap van de toekomst en van grensverleggende methoden om aan goed personeel te komen. Werkgevers, ondernemers en de overheid hebben elkaar nodig om in tijden van personeelstekorten te kunnen blijven groeien. De vraag is hoe zij slim kunnen inspelen op de veranderende arbeidsmarkt en op welke manier zij er in slagen het talent van morgen aan te trekken.

Henk Kool, voorzitter Economic Board The Hague: “Het tekort aan personeel raakt de economische groei in Den Haag. Tegelijk zijn er nog volop gemotiveerde en gekwalificeerde mensen op zoek naar werk. Voor een match zijn creatieve oplossingen nodig. Met Den Haag Werkt! laten we zien wat er mogelijk is.”

Den Haag Werkt! bestaat uit de volgende programma-onderdelen.

  • Ondernemersontbijt Den Haag (08.30 – 09.45 uur)
  • Ondernemersplein (10.00 – 17.00 uur)
  • Lancering van eerste editie Den Haag Werkt!: de tafelsessies (10.00 – 12.00 uur)
  • Masterclasses en werkateliers (13.30 – 15.30 uur)
  • Netwerkborrel (15.30 – 17.00 uur)

Het Ondernemersontbijt
Kom uit de startblokken met het Ondernemersontbijt. Een beproefd concept waarbij ondernemend Den Haag onder het genot van een ontbijt met elkaar kennis maakt, netwerkt en tot zaken komt.

Lancering Den Haag Werkt!
Om 10.00 uur vindt de feestelijke lancering plaats van de eerste editie van Den Haag Werkt!. Aansluitend gaat u aan de slag tijdens de tafelsessies. Met uw tafelgenoten bedenkt u oplossingen voor een sterkere regionale arbeidsmarkt.

Masterclasses en werkateliers
In de middag kiest u uit inspirerende masterclasses en werkateliers. Een kleine greep uit het aanbod:

  • Bent u bekend met Secrid? De Haagse onderneming die de wereld veroverde met de slimme pasjeshouder. Luister naar de bijzondere aanpak van hun personeelsbeleid.
  • Laat u verrassen door de aanpak van bierbrouwerij de Prael die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen geeft.
  • Heeft u al een Chief Happiness Officer in uw organisatie? Het ecommercebedrijf Experius plukt er de vruchten van: een hoge medewerkertevedenheid leidt tot een hoge klantwaarde en grote aantrekkingskracht op nieuw talent.

Ondernemersplein
Dit is dé ontmoetingsplek van Den Haag Werkt! Wandel over het Ondernemersplein met de vele stands waar tal van bedrijven zich presenteren, drink een cappuccino in Rabo Maison, verbreed uw netwerk en laat u informeren door intermediairs over de mogelijkheden van arbeidsmarktbemiddeling, jobcrafting, leerwerkplekken en bijvoorbeeld laagdrempelige applicaties zoals ‘Hallo-werk’. Kortom de plek voor meet & match.

Trendwatcher Richard van Hooijdonk
Voor de netwerkborrel sluit trendwachter Richard van Hooijdonk de eerste editie van Den Haag Werkt! af met zijn visie op de arbeidsmarkt: hoe spelen werkgevers en ondernemers slim in op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Richard was in de afgelopen jaren de meestgevraagde trendwatcher van Nederland. Met zijn inspirerende lezing kijken we alvast vooruit naar de volgende editie van Den Haag Werkt!.

Aanmelden
Meldt u zich vandaag nog aan. U kunt zich inschrijven voor één of alle programma-onderdelen. De toegang is gratis. Wij stellen het op prijs als u deze uitnodiging deelt binnen uw netwerk en kijken er naar uit om u op 21 maart welkom te heten.

vbm_logos_werkgevers_event_den_haag